Корисний шашлик


Корисний шашликПочинається сезон відпочинку на природі, а який пік нік без шашлику? Але, іноді головне блюдо садових альтанок та лісових галявин виходить, м'яко кажучи, неочікуваним.
Здається, що тут складного - купив м'ясо, розвів багаття, підсмажив. Але не все так просто. Ми підготували правильні рекомендації, як правильно приготувати шашлик.

М'ясо для шашлика

Морожене м'ясо не підходить - тільки свіже! Якщо м'ясо - баранина, візьміть м'якоть задньої ноги, корейку або вирізку. Якщо обрали свинину - шию. Віддаєте перевагу яловичині - візьміть грудинку або філе. До речі, в свіжому м'ясі після натискання, ямка швидко вирівнюється. Спробуйте перевірити так перед покупкою.

Оцет і шашлик

Оцет, всупереч розхожій думці, не найкращий маринад для шашлика. Якщо перетримати м'ясо в оцті, воно стане дуже жорстким. Не кажучи вже про кислий присмак. Не використовуйте оцет, якщо хочете приготувати класний шашлик.

Цибуля і шашлик

Відмінним помякшувачем і стандартним маринадом є цибуля. Цибулю можна нарізати, а можна натерти або подрібнити в блендері і замаринувати в ній м'ясо. Шашлик в маринаді з цибулі буде соковитим і ніжним.

Спеції

Спеції, для шашлику, підходять лише для того, щоб перебити запах та смак неякісного м'яса. Нічого, крім солі і перцю, в маринад додавати не треба. Посолити, поперчити - і все. Разом з цибулею сіль і перець є базовими і невід'ємними інгредієнтами будь-якого маринаду.

Мінеральна вода

Дехто до цибулі, солі і перцю додає мінералку. І не помиляється. Мінеральна вода дійсно розпушує шашлик. Тримати в мінералці м'ясо потрібно мінімум ніч.

Ананасовий маринад

Тверде м'ясо можна пом'якшити в маринаді з ананасу. Подрібніть ананас в блендері і заправте мякотю м'ясо. В ананасі надзвичайно сильна кислота, яка буквально на очах розм'якшує шашлик. Вимочувати м'ясо в такому маринаді потрібно не більше півгодини.

Посуд для шашлику

Важливий нюанс - посуд, в якому ви маринуєте шашлик. Як пластикова, так і алюмінієва посуда не годяться, оскільки окислююче середовище маринаду, взаємодіючи з матеріалом посуди, вбирає в себе шкідливі речовини. Правильно - скляні, емальовані або керамічні ємності.

Коли готувати шашлик

Готове вугілля використовуйте лише в рідких випадках. Що спалили для виробництва магазинного вугілля, ми не знаємо. Цілі дрова будуть надійніші. Ні в якому разі не готуйте шашлик на яскраво-червоне вугілля.

М'ясо - окремо

Розповсюджена помилка - нанизувати на шампури м'ясо і овочі (помідори, кабачки, цибуля). Так, виглядає такий шашлик апетитно, але краса його швидкоплинна. Поки м'ясо приготується, овочі згорять. Якщо хочете подати до м'яса запечені овочі, готуйте окремо.

Ступінь готовності

Шашлик зі свинини обов'язково прожарювати повністю. А ось яловичина і баранина допускають різні варіанти прожарювання - від well done («підошва») до rare («з кров'ю»).

Джерело інформації: http://soc.co.ua/z-yakogo-myasa-zrobyty-shashlyk2020-07-06